Hakkimizda

Attachment Parenting Türkiye 6 Mart 2016 tarihinde iki gönüllü annenin; şu anda süresiz olarak kapatmak durumunda kaldığımız; 10bin kişiye yakın üyesinin olduğu bir Facebook grubu kurması ile hayatına başlayıp daha fazla aileye şefkatli ebeveynlik desteği sunmak ve bu konuda zengin bir Türkçe arşiv oluşturmak amacıyla; takip eden zaman içinde Facebook ve Instagram sayfaları, websitesi ve youtube kanalı ile iletişim kanallarını genişleten; tamamen gönüllülük esasına dayalı bir oluşumdur.
____
Bizler hem kendilerini ve ailelerini geliştirmek isteyen; hem de toplumsal sorumluluk projesi olarak şefkatli ebeveynlik ve şiddetsiz iletişimi benimsemiş, yaygınlaştırma umudu ile gönüllü olarak çalışan aktivist anneleriz.
Ebeveyn çocuk ilişkisine odaklı bir yaklaşımla ailelere destek olmaya çalışıyor, sosyal sorumluluk projeleri üretiyoruz.
____
Ekibimizin 10 kişilik çekirdek yönetim kadrosu dışında; bizlere yine gönüllü olarak destek veren; içlerinde Attachment Parenting International sertifikalı liderler, akademisyenler, doktorlar, ebeler, psikologlar, psikiyatrist ve psikoterapistler, doulalar, emzirme ve babywearing danışmanları, aile danışmanları, şiddetsiz iletişim uzmanlarının da olduğu aktif üyelerimizle fikir alışverişinde bulunarak, birbirimize destek olarak; keskin, katı kurallar ile “öğretmek”, bilgilendirmek yerine empati ve şefkatle hep birlikte öğrenmeye devam eden geniş bir aileyiz.
Ayrıca çok önemsediğimiz cinsel istismar/taciz/tecavüz vakaları üzerinden, geçmişin/geleceğin kurbanları/faillerine de hem toplumsal hem de bireysel olarak destek vermek en önemli amaçlarımız arasında.
____

Attachment Parenting Türkiye;

Uyku eğitimi yerine bebeğin uyku paternine uyum sağlamayı, uyku rutinlerini ve güvenlik koşullarını sağlamış olmak kaydıyla oda/yatak paylaşımını;
___
Tuvalet eğitimi yerine tuvalet iletişimini ve çocuk önderliğinde ilerlemeyi;
___
Ödül/Ceza yaklaşımları yerine Pozitif Disiplini;
___
Davranışsal çözümler yerine; davranışların altında yatan duygusal ihtiyaçlara odaklanmayı;
___
Eğitmek yerine doğal öğrenme için rehberlik etmeyi;
___
Kısa vadeli, anlık, kolay çözümler yerine zor da olsa uzun vadeli, kişilik özellikleri kazanma sürecinde destek olan ebeveynlik yaklaşımını;
___
Erkenden bağımsızlaşma yerine güvenli bağlanmayı, bağlanarak güvenle bağımsızlaşmayı;
___
Katı ve tekdüze kurallar yerine; esnek ve ana, duruma, kişiye özel, empatik, gerçekçi sınırları;
___
Herşeye hayır demek yerine; çocuklara evet diyebileceğimiz, güvenli bir alan açarak yanında olmayı;
___
Bağımlı değil bağlı bireyler yetiştirmeyi ve olmayı;
___
Herşeye izin vermek yerine sınırları şefkatle çizmeyi;
___
Anne/baba otoritesi yerine eşitliğe dayalı saygılı iletişim ve rehberliği;
___
Genellemeler yapmak yerine her çocuğun ve ailenin biricik olduğunu unutmadan özel durumlara destek olmayı;
___
Sadece sevmeyi değil aynı zamanda saygı duymayı;
___
Kucağa alıştırmaktan korkmak yerine doya doya dokunmayı, kucaklamayı;
___
Sadece çocuklarımıza değil çevremize, birbirimize ve kendimize de şefkatle yaklaşmayı;
___
Ağzına geleni değil aklına geleni vicdan süzgecinden geçirerek söylemeyi;
___
Ebeveynlik yaparken kaybolmak veya kopmak yerine aile içi dengeyi sağlayarak yaşamayı;
___
Koşulsuz Sevgiyi, Güvenli Bağlanmayı, Sevgi Dilini, Şiddetsiz İletişimi, Gerçekçi Beklentileri, Duygusal Zekayı, Pozitif Psikolojiyi, Nöropsikolojiyi, Aşkla Emzirmeyi, Aşkla Beslemeyi, Öfke Kontrolünü, Çocukluk Travmalarından İyileşmeyi, Sorumluluk Almayı, Çocuk Haklarını sapasağlam savunur. ✌💜

____